1.000 КОШНИЦА ЗА ХОМОЉСКЕ ПЧЕЛАРЕ

Ових дана потписани су уговори са пчеларима заинтересованим за кооперативну производњу Хомољског меда  у сарадњи са Пчеларском задругом “Хомоље  – мед”.

Тиме се започиње завршна фаза пројекта “Увећање капацитета производње, прераде и  пласмана Хомољ ског меда”, са којим је општина Жагубица конкурисала и одобрен је од стране министра без портфеља задуженог  за регионални развој и координацију рада јавних предузећа.

Одобравањем пројекта од стране Владе Републике Србије и ресорних министарстава  и спровођењем активности на реализацији  пројекта “Увећање капацитета производње, прераде и пласмана Хомољског меда“,  финансијском подршком од 15 милиона динара, оснажиће се жагубичка Пчеларска задруга и хомољски пчелари.  Средствима одобреног пројекта набавиће се 1.000 кошница и 1.000 ројева, а Пчеларска задруга нову опрему – 2 купажера, парни топионик и 200 прохромских канти за складиштење 1.000 килограма Хомољског меда.

У пројекат се укључило 30 пчелара који ће добити по 20 кошница и ројева до половине јуна, а са 400 ројева у новим кошницама формираће се задружни пчелињак на неколико локација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *