БРАНИЧЕВСКИ ОКРУГ: СВЕ ПОШТЕ У ШТРАЈКУ!

Све поште у Браничевском округу већ неколико дана су у штрајку.

Штрајк се одвија под паролом „Вратите нам отето“

Радници пошта поштују минимални процес рада. Главна пошта у Пожаревцу радним даном ради од 10 до 17 сати, а суботом од 10 до 15 сати. У свим експозитурама у Браничевском округу је, такође, скраћено радно време,  ниједна пошта се не отвара пре 10 часова.

Одлука о ступању у штрак донета је 13. фебруара, а штрајк је започет у петак, 23. фебруара. Штрајк је у складу са чланом 4. закона о штрајку и трајаће до испуњења захтева.

На јучерашњем заједничком састанку свих регистрованих синдиката у ЈП „Поште Србије“ – Синдикат ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“, „Независност“, Синдикат ПТТ Србије, Синдикални савез радника Поште и Самостални синдикат поштанских радника, договорен је јединствен наступ према пословодству и Влади Републике Србије.  Заједнички штрајкачки одбор, формиран од представника свих синдиката у предузећу, који је преузети вођење свих штрајкачких активности, укључујући и преговоре са надлежнима.

Донета је одлука да сви синдикати потписници подрже и учествују у започетим и заказаним активностима Синдиката ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“, „Независност“ и Синдиката ПТТ Србије.

Штрајкачи захтевају им се врати одузетих 10% од плате  и побољшање материјалног положаја запослених.

Прва седница штрајкачког одбора заказана је за 5. март, када ће се одлучивати о даљем току штрајка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *