55. ЉКИ: Победник вишебоја добија 625.000 динара

 

И овогодишње, 55. по реду Љубичевске коњичке организују се под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића.

Наградни фонд такмичења на Хиподрому је 8 милиона динара. За вишебој издвојено је 2 милиона динара, од чега победнику припада 625 хиљада динара. Фонд награда за галопску трку „Љубичево“ је 2 милиона динара, (милион иде победнику), док је за касачку трку „Кнез Михаило“ предвиђено 800 хиљада, (400 хиљада динара за победника), рекао је на конференцији за медије, на којој су најављене предстојеће ЉКИ Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца.

Овога пута нема никаквих поклапања са туристичким манифестацијама у неким другим градовима и земљама.

ПОДРШКА ИГРАМА: Никола Шућур, Бане Спасовић, Вукшин Петковић, , и актуелни витез Марко Миленковић  (Фото: Р. Сандић)

Програм је изузетно богат.

Пријатељи 55. ЉКИ спортско – туристичке манифестације која се одржава на простору Града Пожаревца у периоду од 31. Августа до 2. септембра, а која ће према очекивањима организатора окупити више од 10 иностраних представника су Апатинска пивара и Концерн „Бамби“. С тим у вези, конференцији у трофејној сали Ергеле „Љубичево“, присуствовали су и Никола Шућур (Апатинска пивара) и Вукашин Петковић (Бамби).

Дефиле ће као и претходне године бити у знаку једне познате историјске личности. Овога пута то ће бити Илија Гојковић, пожаревачки поморски генерал, који је једно време био на челу Коњичког друштва „Кнез Михаило“, а које је одређени период носило и његово име.

Гости Пожаревца ће током трајања Љубичевских коњичких игара бити и деца из Велике Хоче, са Косова и Метохије.

Према протоколу ЉКИ би требало да отвори председник Републике Александар Вучић, међутим, неизвесно је да ли ће то учинити он лично или можда његов представник.

ТЕКСТ И ФОТО: Р.Сандић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *