АМБАСАДОР ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ У ПОЖАРЕВЦУ

Данас је у Пожаревцу боравио Њ.Е. амбасадор Јужне Кореје ДеђонгЈу, са  представницима агенције КОТРА.

На свечаном пријему, који је тим поводом организовао градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић, од корејског амбасадора могло се чути обећање да ће све већем броју инвеститора из Јужне Кореје, заинтересованим за започињање бизниса у Србији, препоручити Пожаревац, који, како је рекао, посебно цени по „Плазма кексу“. Притом, додао је, својим пријатељима у земљи из које долази, као посебан поклон, увек носи управо – „Плазма кекс“.

                           Са свечаног пријема

 

Данашњем свечаном пријему присуствовали су сарадници градоначелника, председник Градске Скупштине Бојан Илић са сарадницима, чланови Градског већа и директори свих пожаревачких јавних предузећа и установа.

Након свечаног пријема, амбасадор Јужне Кореје и представници агенције КОТРА, са челницима локалне самоуправе разговарали су о правцима и могућностима  привредне и културне сарадње. Иначе, КОТРА је комерцијална канцеларија Кореје

Домаћини и гости су разменили пригодне поклоне

у иностранству, а поред 84 земље широм света, своје представништво има и у Београду.  Ова агенција помаже и подстиче сарадњу страних и корејских компанија.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *