Antić i Grčić sa rudarima kopa „Drmno“ na Uskrs: Proizvodnja EPS-a sačuvala energetsku stabilnost

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije i Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ proslavili su Uskrs sa radnicima na površinskom kopu „Drmno“ u Kostolcu. Kako su istakli tokom obilaska, proizvodnja EPS-a je sačuvala energetsku stabilnost zemlje, što je osnov za funkcionisanje cele države.

Antić i Grčić čestitali su Uskrs zaposlenima u EPS uz najbolje želje i zahvalnost na velikom radu, trudu i energiji koji ulažu tokom vanrednog stanja.

– U borbi protiv nevidljivog neprijatelja, ovi, u široj javnosti nevidljivi ljudi koji obezbeđuju proizvodnju uglja i električne energije, naši su heroji – rekao je Antić. – Organizovati sistem da svakog dana u proizvodnji uglja i električne energije učestvuje oko 20.000 ljudi, koji dolaze na posao, uz sve propisane mera zaštite, da bi se proizvodnja nesmetano odvijala, vrhunski je napor i odličan rezultat.

– Rudari su uvek u najtežim vremenima primer kako se pomaže državi, kako se brani država i kako se radi bez obzira na otežane okolnosti. Hvala im na izdržljivosti koju su pokazali u prethodnih mesec dana. Hvala svima u proizvodnji u EPS-u. Siguran sam da njihov nivo svesti da, ako stane proizvodnja električne energije, staje sve – bolnice, domovi zdravlja, policija, ustanove, upravo daje snagu celom EPS-u – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“.

                                                              Antić i Grčić sa rudarima kopa Drmno

Antić i Grčić su objasnili da je država pokazala da funkcioniše u punom kapacitetu i bori se na izuzetan način protiv virusa, koji je zaustavio ceo svet. Rad u punom kapacitetu nastaviće se i u narednom periodu, a posebno je dobro što se u narednim nedeljama očekuje postepeno popuštanje restriktivnih mera države, koje su omogućile da se na dobar način bori protiv virusa. Oni su naglasili da se država okreće pokretanju privrede i jačanju ekonomije, a rudarstvo i energetski sektor daće snažan doprinos. Rudari „Kolubare“ i „Drmna“ ostvaruju odlične rezultate od početka godine. Za oko 450.000 tona bolja je proizvodnja u odnosu na prethodnu godinu. Prema njihovim najavama, rudarstvo i energetika će i u 2020. godini imati određeni nivo rasta i daće snažnu podršku naporima države da se privreda oporavi što pre.

Izvor: „EPS Energija“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *