BRANIČEVSKI OKRUG: LED „OKOVAO“ DRUMOVE!

Jak vetar i sneg, a nakon toga i ledena kiša, stvorili su probleme i zastoje na saobraćajnicama u Požarevcu i Braničevskom okrugu. Na snazi je crveni meteo alarm.

Trenutno, svi putevi su pod ledom, saobraćaj je usporen, vozačima se preporučuje da bez preke potrebe ne kreću na put! Zimska oprema je obavezna!

Auto moto savez Srbije upozorava:

Zbog kiše koja pada na putnom pravcu Požarevac-Kučevo, kolovozi su klizavi.Savetuje se da se bez preke potrebe ne kreće na put !

Zbog moguće kiše koja će se ponegde lediti pri tlu na području Velikog Gradišta, saobraćaj može biti otežan i usporen. Savetujemo maksimalnu opreznost za volanom uz držanje većeg odstojanja izmedju vozila i bez naglih promena pravca i naglog kočenja.

Retka vozila na drumovima kreću se izuzetno sporo, nestabilna su na kolovozu, kočenje može da dovede od gubitka kontrole nad vozilom, sletanja sa puta ili sudara sa drugim vozilom!

Putevi prvog reda su očiščeni, putevi se i dalje čiste i posipaju solju i rizlom,  ali niske temperature i vetar ne dozvoljavaju posutoj soli da odledi kolovoz.

Na pojedinim deonicama ima i snežnih nanosa na kolovozu, koje vetar nanovo stvara, odmah nakon prolaska grtalica.

Na putevima drugog reda, lokalnim pravcima i seoskim putevima, ima neočišćenog snega na kolovozu, debljina snežnog pokrivača je izmedju 10 i 20 cm, pa se vozačima preporučuje krajnji oprez i skreće pažnja na uspone, naročto u planinskim područjima. Na državnom putu M2 Kučevo – Majdanpek mogući su odroni na putu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *