ЧЕШЉЕВА БАРА: Ускоро наставак радова

     У Чешљевој Бари очекује се скори наставак радова на изградњи нове цркве, а споменик палим борцима I и II Светског рата рестауриран је крајем прошле године.

 

Радови на унутрашњости цркве биће настављени чим временске прилике буду погодовале, а у току је израда прозора, вредности 6,7 хиљада евра, те улазних храстових врата, чија ће израда бити поклон мајстора. Уговорени су радови за постављање расвете и малтереисања унутрашњости, као и дела ограде до пута. Црквени одбор ових дана разматра предлог за иконостас, па ће се ускоро започети и с његовом израдом. Како каже председник МЗ Чешљева Бара, Живорад Илић, до сада је за радове на цркви утрошено 3,4 милиона динара и 38 хиљада евра.

Изградња цркве Свете Тројице у центру овог села започета је 2016. године, а прва фаза радова је окончана крајем септембра прошле године, када су урађени груби грађевински радови и спољашњост цркве и постављен већи део бакарног крова.

Изградњу финансирају Месна заједница и мештани Чешљеве Баре са преко 70 хиљада евра, уз подршку општине Велико Градиште у износу од 1.9 милиона динара.

Споменик палим борцима, који су подигли мештани овог села, већ је дуже време прилично руиниран па се прошле године приступило његовом реновирању у три фазе.

Средствима Месне заједнице, првобитно са 70 хиљада, а касније још 60 хиљада динара, споменик је уређен.  Свој допринос од 170 евра дали су и становници Чешљеве Баре. Реновирању се прикључила и општина Велико Градиште са 50 хиљда динара, па је споменик добио и нови плато, чиме је окончана обнова крајем 2016. године.

Лепо време чека се и за поправку крова на згради Месне заједнице, када ће оштећени део бити замењен. Изабран је извођач, радове ће инвестирати буџет општине Велико Градиште са 276.000 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *