ДЕЧЈИ ФОЛКЛОР ИЗ КУЧЕВА ОДУШЕВИО НАСТУПОМ У БУГАРСКОЈ

Својим наступом на једном од најпрестижнијих међународних летњих фолклорних дешавања – Festival of the folk art Bulgarija „Folk NUANCE“ (Фолклорне нијансе), који се одржава од јуна до септембра у два елитна црноморска летовалишта у градовима Приморски и Лозенц и на коме у 15 фестивалских вечери наступају најбољи ансамбли Европе и Азије, Дечији  фолклорни ансамбл Центра за културу Кучево, предвођен уметничким руководиоцем Дамиром Маленовићем и у пратњи виртоуза на хармоници проф Данијелом Предић, одушевио је вишенационалну публику у амфитеатру града Приморски, где су у понедељак 22. јула приредили праве фолклорне свечаности.

Кучевски млади чувари културне баштине представили су се Играма из Лесковца и Влашким играма из околине Кладова, као и песмом „Кће мндре ам скимбат“, коју је отпевала Женска певачка група ансамбла. Како то традиција фестивала налаже, пре самог наступа, учесници су продефиловали улицама летовалишта, певајући песме о Косову, изазвавши велико интересовање грађана Приморског.

Исте вечери, свој концерт одржали су и уметници „Ајтуган“ из Руске Републике Башкирија (Башкоростан), који су дошли у оквиру европске турнеје, претходно наступајући у Марибору, Београду, Софији, а после настављају са турнејом у Варни.

 

Извор: ekucevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *