ДЕСЕТИ ПРОТЕСТИ У ПОЖАРЕВЦУ

 

У Пожаревцу је у петак, 29. марта, одржан десети протест „1 од 5 милиона“. Захтеви незадовољних грађана су непромењени: откривање извршиоца и налогодаваца убиства Оливера Ивановића, откривање налогодавца за физички напад на једног од лидера опозиције Борка Стефановића у Крушевцу, оставка председника Републике, медијске слободе и стварање услова за слободне и фер изборе.

Окупљеним грађанима су се обратиле Сузана Горановић, Марица Ђокановић и Виолета Томић, говорећи о проблемима у локалној заједници. Осуђено је прекидање телевизијског преноса градске скупштине када се дође до тачке одборничка питања, затим о гашењу осам школа у насељима на подручју Града Пожаревца, а и о покушају да се реконструише Галерија Милене Павловић Барили и, како је навела Виолета Томић, историчар уметности из Пожаревца, да се сруши део родне куће познате сликарке Милене Павловић Барили и претвори је у стаклени излог, уместо да се кућа реконструише на основу историјских докумената.

У протестној шетњи учествовало је уочљиво мање људи – око 350. Маршрута протестне шетње је непромењена: Табачка чаршија, Трг Радомира Вујовића, Радомира Миленића Руса, Доситејева, Моше Пијаде, Јована Шербановића, Стари корзо, Воје Дулића и Лењиновом до Трга ослобођења.

Ново окупљање незадовољних грађана заказано је за петак 5. априла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *