Дому здравља Пожаревац донирана медицинска и заштитна опрема

Ангажовањем и апелом који су привредницима упутили градоначелник града Пожаревца и командант Штаба за ванредне ситуације Бане Спасовић и начелник Градске управе града Пожаревца Александар Симоновић, прикупљена су новчана средства за куповину медицинске и заштитне опреме.

Поменута опрема уручена је данас представницима пожаревачког Дома здравља. За куповину медицинске и заштитне опреме средства су донирали Водопривреда доо Пожаревац, Дрнда интернационал Пожаревац и Инон – Неимар Пожаревац.

 Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић овом приликом изразио је захвалност пожаревачким привредним субјектима који су се одазвали позиву локалне самоуправе и још додао:

– Градски штаб у сарадњи са фирмама из Пожаревца интервентно је купио одрeђену количину заштитне опреме за пожаревaчки Дом здравља. Уверен сам да ће задовољити потребе за одређено време. Данас смо поделили 1.000 литра алкохола свим институцијама (Болница, Дом здравља, КП дом итд.) такође, Општој болници смо донирали 500 заштитних маски и рукавица. Планирамо да јако брзо обезбедимо довољну заштитну опрему за месец дана. – рекао је Спасовић и додао:

– Донета је одлука и током следеће недеље ће се кренути са дељењем помоћи за све пензионере чија су примања мања од 30 хиљада динара месечно. Ова помоћ подразумева хигијенске и ланч пакете у вредности од 4.000 динара. Такође, помоћ је намењена и за сва незапослена лица (4.000 особа) која су евидентирана при Националној служби за запошљавање. Помоћ је планирана у следећа два месеца. За ове намене утрошиће се преко 50 милиона динара. – истакао је Спасовић и искористио прилику да се захвали медицинском особљу који у отежаним условима пружају максимум како би се ово стање превазишло, као и полицији и свим другим институцијама. Такође је додао захвалност свим Јавним. а посебно комуналним предузећима. која носе бреме одговорности и свакодневно врше дезинфекцију јавних површина под отежаним условима рада.

 

Директорка Дома здравља Пожаревац др Снежана Стојковић захвалила је на донацији и истакла да амбуланта, према инструкцији Министарства здравља, ради 24 часа. Такође, према истим инструкцијама, наложено је да се сви пацијенти са тежим обољењем упућују у терцијалне установе у Београду.

Овом приликом уручено је 250 комбинезона са капуљачом, 100 комада заштитних наочара, 1.000 хируршких каљача, 200 заштитних мантила, 200 заштитних капа, 100 ком. антибактеријског гела и 1.000 заштитних рукавица.

Градоначелник Спасовић и директорка Стојковић овом приликом обишли су први спрат Дома здравља Пожаревац који је предвиђен за пријем пацијената са респираторним проблемима и пацијената са симптомима за Ковид 19.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *