GRAD POŽAREVAC: 300 LICA POD NADZOROM

 

На територији града Пожаревца тренутно има 300 лица која се налазе под надзором по основу решења санитарне инспекције. То су лица која су дошла из иностранства са подручја која су захваћена вирусом корона.

За сада на територији града Пожаревца нема особа за које је потврђено да су заражени вирусом COVID – 19.

Град Пожаревац у овом тренутку има 120 волонтера који по захтевима старијих грађана допремају храну, лекове и друге намирнице. Бројеви телефона путем којих старији грађани могу да се обрате за ову врсту помоћи су следећи:

  • за територију Града Пожаревца: 061/1738169; 061/1705907 и 061/6571451
  • за територију Градске општине Костолац: 061/1738185

Штаб за ванредне ситуације Града Пожаревца oбавештава грађане да је почело одржавање хигијене на улицама водом и хлором, као и да се спроводе појачане мере хигијене на пијацама.

Штаб за ванредне ситуације Града Пожаревца предузео је све потребне превентивне мере за спречавање ширења заразе. Још једном позивамо све грађане да избегну окупљање на јавним местима, као и да одржавају прописано међусобно растојање од 2 метара.

Такође, сви запослени којима је одређено решење да обављају своје радне задатке од куће, да се придржавају решења и не излазе и тиме стварају велике гужве и ризик за ширење заразе, обзиром да је ова мера предузета управо због тога, да се сведе на минимум ширење заразе на тим радним местима.

Позивамо још једном све привредне субјекте и установе да редовно врше дезинфекцију возила, посебно гума, како је наложено од стране Штаба за ванредне ситуације.

Апелујемо на разумевање и пружање подршке напорима лекара, медицинског особља, Болнице, Дома здравља и Завода за јавно здравље јер су они прва линија одбране од ширења вируса.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *