Град Пожаревац приступио програму „Заједница заједно“

Данас су у Дому Народне скупштине потписани Меморандум о сарадњи између компаније НИС и Министарства здравља Републике Србије, као и споразуми о сарадњи НИС-а и 13 локалних самоуправа у којима компанија послује.

Споразуме су потписали Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, Златибор Лончар, министар здравља Републике Србије, и представници 13 општина и градова у којима се програм спроводи, а то су Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Пожаревац, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Србобран, Житиште, Кањижа и Пландиште.

Испред Града Пожаревца, споразум је потписао Саша Павловић, заменик градоначелника Пожаревца.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев рекао је да је здравље деце и младих драгоцено, те да су из тог разлога средства из програма „Заједници заједно“ у овој години усмерена управо на заштиту дечјег здравља.

Министар здравља Златибор Лончар нагласио је да је Србија поставила здравство на сам врх својих приоритета и да су средства које Влада Србије издваја за унапређење здравственог система, за изградњу нових и реконструкцију постојећих клиничких центара и болница, за набавку најсавременије опреме, као и за унапређење материјалног статуса запослених у здравству, већа него у било којем ранијем периоду.

Током последњих 11 година компанија НИС је у друштвено одговорно пословање уложила 3,7 милијарди динара, а само у рад здравствених установа широм Србије уложено је готово 100 милиона динара.
Ове године компанија ће уложити око милион евра у здравствене установе у 13 градова и општина широм Србије, а средства ће бити уложена у оквиру пројекта „Заједници заједно“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *