ГРАДЕ ШУМСКИ ПУТ ОД ТУРИЈЕ ДО КУЧЕВА

У рејону засеока Шумеће, у Месној заједници Турија, почели су радови на изградњи пута који ће се протезати преко Марице све до потеза Пољана односно до Старог гробља у Месној заједници  Кучево. Укупна дужина овог путног правца износиће 6.470 метара.

Петар Главчић, председник Удружење приватних власника шума “Шуме Хомоља”, које је и иницијатор овог пројекта, каже:

– Средства за изградњу овог пута, у висини нешто више од 20 милиона динара обезбедило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – преко своје Управе за шуме а из фонда предвиђеног за изргадњу шумских путева за ову годину. Након предвиђених законских процедура ( расписивања конкурса, тендера итд. прим. аутора) извођач радова, Група понуђача  “Бранко Моравац” је преко свог представника  “Чугур коп-а”из Лознице почела радове. Рок за завршетак посла је 60 дана. Овај пут се ради превасходно да би се приватним власницима шума омогућило да лакше дођу до својих шума, изграде поптребне комуникације и много квалитетније приступили експлоатацији и пошумњавању својих поседа. Искористио бих прилику да се захвалим локалној самоуправи која нам је изузетно помогла у логистичком ( помоћ на изради пројекта којим смо конкурисали) и сваком другом погледу. Од самог настанка нашег Удружења увек су били ту за нас, спремни да нам помогну у свим проблемима који би нам се појавили у раду.

Ширина пута ће бити 5 метара, са банкинама и потребним каналима и пропустима. Биће посут тампоном и извањан, тако да ће га без проблема, користити и путничка возила.

Почетак радова обишли су и председник општине Кучево Новица Јаношевић, заједно са члановима Општинског већа Славишом Маријоковићем  Љубишом Војићем и председницом Савета Месне заједнице Турија, Тањом Димић.

 

Пројекат „Кучево данас“ суфинансира Општина Кучево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *