ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖАРЕВЦА ПОДНЕО ИЗВЕШТАЈ О РАДУ

Председник Градског одбора СНС Пожаревац, Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца, данас је, на конференцији за медије у седишту Градског одбора напредњака, поднео извештај о раду за годину и по дана, период у коме је СНС са коалиционим партнерима носилац власти у Граду.

Бане Спасовић, у обраћању које је трајало нешто мање ос сат времена, посебно је

                   Бане Спасовић

истакао реализацију капиталних инвестиција, у првом реду 20 километара асфалтираних улица у Пожаревцу, Костолцу и околним насељима, у шта је уложено око 50 милиона динара из буџета Града. Подвукао је да су асфалтирању претходиле реконструкције постојећих и уградња нових подземних инсталација, чиме је на дужи временски рок квалитетно решена комплетна инфраструктура појединих делова Пожаревца и Костолца.

Наглашавајући да су резултати заслуга читавог тима, свих одбора, чланова и симпатизета СНС на подручју Града, Спасовић је истакао и долазак и инвестирање у Пожаревцу од стране аустријских и турских инвеститора – Имофинанс-а, који довршава изградњу СТОП – ШОП-а и Рингелсан-а, која ускоро покреће производњу у једној од хала некадашње Фабрике шећера у Пожаревцу.

СТОП ШОП, који је најавио отварање 19. грађанима пожаревачког краја омогућиће око 300 радних места, док ће за потребе конфекцијске делатности, фирма Рингелсан у неколико етапа да запосли више од 1.000 радника. Како је Спасовић данас навео, ова фирма ће радницима који успешно заврше обуку, понудити стални радни однос и зараду од 28 – 29 хиљада динара. Речено је и да Рингелсан неће правити ограничења за будуће раднике ни по годинама старости, ни по школској спреми.

У осврту на постигнуте резултате, истакао је и улагања у образовање, посебно костолачку основну школу, најављујући да, захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима, у овој години предстоји сличан инвестициони подухват у пожаревачкој ОШ “Доситеј Обрадовић”.

Из буџета Града, након ребаланса, у наставак инвестиционих улагања усмериће се 2,5 милијарди, а значајна средства ће пристићи и из републичког буџета, за реконструкцију старог блока Опште болнице, пожаревачког Дома здравља…

Најављена су крупна улагања и у Ергелу Љубичево и пожаревачки Хиподром, као и потпуна ревитализација подземних инсталација и асфалтирање више пожаревачких улица и изградња тротоара.

Између осталог, могло се чути да локална самоуправа, поступно решавајући проширења неколико улица у градском језгру, започиње техничке припреме за затварање за саобраћај пожаревачке Табачке чаршије и њено претварање у пешачку зону.

Спасовић је навео да је данашња конференција организована зато што  рад локалне власти дуго није представљен, додајући да је у последње време много спинова у јавности и на друштвеним мрежама на рачун његовог рада и  трошења новца из градске касе.

            – Ценим људе који имају име, презиме и лице. Ценим свачији став, али не могу да ценим ставове људи који се крију иза лажних Фејсбук профила,  који покушавају да све што је добро покажу да је лоше и све што је урађено, да није урађено.  Ми се појављујемо са именом и презименом, а они под Лажним царем Шћепаном Малим, или не знам којим, Пера, Мика и Жика. Нека се усуде, нека изађу, дођу у Скупштину, ако су у Скупштини.  Нека одрже конференцију за медије. Свакаквих спинова има, и за мене, и за моју породицу, моје имовно стање. Али, плашим се, кад бих ја почео да причам о имовним стањима неких који се крију иза лажних профила, јер све се сазна, мислим да им не би било добро, – рекао је Спасовић.

У одговору на новинарско питање, изјавио је да не постоји званична иницијатива за његову смену на функцији градоначелника.

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *