ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖАРЕВЦА РАЗГОВАРАО СА ЖИТЕЉИМА ТРЊАНА

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима, директорима јавних предузећа и стручним службама одржао је пријем грађана у селу Трњане.

Он је у овом месту саслушао проблеме мештана Трњана, који су се углавном односили на комуналне проблеме, рад месне заједнице, здраву пијаћу воду и одлагање смећа.

Данас је разговарано о асфалтирању улица и речено је да је издвојено више средстава него прошле године тако да у 2019. она износе 4,5 милиона динара и да је намера ове локалне самоуправе да буџет буде равномерно распоређен ка свим месним заједницама. План је да се у Трњану асфалтирају две улице.

Градоначелник је мештанима напоменуо да су ослобођени плаћања јавне расвете исто као и у граду, и да је та уштеда месечно, у зависности од места, од 500-800 динара месечно по домаћинству. Најављено је јавно приватно партнерство у постављању 12.000 сијалица ЛЕД расвете, са којом ће се остварити уштеде у потрошњи електричне енергије, заштити животне средине али и ређем мењању сијалица, зато што су ЛЕД сијалице дуготрајније него живине и натријумске.

У домену решавања проблема Трњана са квалитетом воде за пиће, Спасовић је мештане обавестио да ће ЈКП „Водовод и канализација“ преузети све локалне водоводе који су направљени у претходних годину дана, додавши да се ради на проналажењу водоизворишта са квалитетном водом у сеоским срединама, која би могла да задовоље потребе сеоских домаћинстава.

Данас је престављен капитални пројекат уређења старог корита реке Млаве у износу од око 200 милиона динара у циљу спречавања поплава. Тренутно се изводе радови од Набрђа ка Трњану.

Најављено је организовано одношење смећа из села, по истом принципу и цени као у граду, реализација овог пројекта очекује се у наредне две године. У току је чишћење дивљих депонија на територији Града, у плану је да на местима где су биле дивље депоније буду постављени велики контејнери за одлагање смећа где ће мештани моћи да депонују отпад.

ИЗВОР: pozarevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *