И ПОЖАРЕВАЦ У КАМПАЊИ „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“

Град Пожаревац узеће учешће у највећој глобалној акцији за заштиту природе “Сат за нашу планету” која ће се одржати у суботу 24. марта, када ће симболично искључивање светла на сат времена, од 20:30 до 21:30, указати на неопходност очувању планете.

Протекле деценије, WWФ је кроз “Сат за нашу планету” допринео видљивости теме климатских промена и њихових последица. Од ове године, под слоганом “Повежи се са планетом”, акција је усмерена и на термин биодиверзитета односно биолошке разноврсности, како би се упозорило на његово убрзано смањење широм света.

 

 

                                                                        Пожаревац, 23. март 2018.

Биодиверзитет је, најједноставније речено, разноликост живог света на планети и има директан утицај на живот свих нас, јер представља темељ здравља планете. Због неодрживог коришћења природних ресурса, бележи се његово смањење што доводи до нестанка врста и природних станишта.

Акцију “Сат за нашу планету”, у свету познату као Еартх Хоур, до сада је на глобалном нивоу подржало преко 7000 градова из 178 земаља. Међу њима су и 91 град и општина у Србији. Верујемо да ће ће јубиларна десета акција “Сат за нашу планету 2018” у Србији да уједини још већи број градова, институција, организација, компанија и појединаца.

Акција је настала 2007. године у Сиднеју, када је 2,2 милиона људи и више од 2000 компанија угасило светла на сат времена како би дали свој глас против климатских промена. Само годину дана касније акција је постала глобални покрет са више од 50 милиона људи из 35 земаља који су се придружили акцији. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *