ИМПЕРАТИВОМ „ПРОТИВ БЕЛЕ КУГЕ“: Рађај, не одгађај!

Министарство културе и Савет за популациону политику изабрали су слогане који би требало да подстакну рађање у Србији.

Изабрано је шест слогана, уместо планирана три, а новчане награде су због тога подељене.

Прво место деле слогани „Љубав и беба – прво што нам треба!“ и „Рађај, не одгађај!“, на другом месту су „Мама – нећу сама, тата – хоћу брата“ и „Доста речи, нек закмечи“, а на трећем „Чуда се не дешавају. Чуда се рађају“ и „Нек се деца рађају и лепе ствари догађају“.

Награда за прво место је 150.000 динара (два пута по 75.000), за друго 75.000 (два пута по 37.500) и за треће 50.000 (два пута по 25.000)

На конкурс су стигла 1.002 предлога у 948 писама из 104 града и места у Србији, а међу шест изабраних, чак четири је из Београда, један је из Панчева, а један из Куршумлије.

Коначан избор направио је жири у ком су били министарка задужена за демографију Слави

Photo: Nathan Burrows

ца Ђукић Дејановић, државни секретар Министарства културе и информисања Александар Гајовић, шеф кабинета министарке Ђукић Дејановић Никола Јовановић, директорка IAA Serbia (Међународна асоцијација за адвертајзинг) Јелена Ивановић и Владимир Чех, оснивач Института за историју оглашавања, који је председник Комисије.

Како је саопштено, одлука да се награде поделе је донета већином гласава, јер „ниједан од предлога не задовољава да једна порука идентификује сложеност проблема пројектног задатка из Јавног позива“.

„Шест одабраних порука (које покривају поједине сегменте комплексног задатка када је промоција наталитета у питању) су искази који ће моћи да буду коришћени у будућој кампањи“, наводи се.

Позив за израду слогана расписан је на предлог Савета за популациону политику.

ПРЕУЗЕТО СА: www.b92.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *