„ИЗВОРНИ ДАНИ“ У НЕРЕСНИЦИ

Под слоганом “… са традицијом кроз векове”, у суботу 28. јула, одржани су 3. “Изворни дани Нереснице”. Ова културна манифестација окупила је више од 600 учесника са подручја неколико округа Источне Србије.

Манифестација “Изворни дани Нереснице” започели су у преподновним часовима најбољи кулинари Источне Србије, који су припремали стара јела овог поднебља а млађи учесници су се надметали у изузетно занимљивим пастирским, народним играма, сачуваним од старина.

У поподневном делу програма, након дефилеа учесника, на отварању манифестације, окупљенима су се обратили домаћини – председник МЗ Нересница Љубиша Љубомировић  и председник општине Кучево Новица Јаношевић, а манифестацију је званично отворио Радиша Драгојевић, председник Националног савета Влаха Србије.

На летњој позорници испред Дома културе у Нересници наступили чланови КУД -ова из Влаола, Стамнице, Дубоке, Метовнице, Старчева, Рудне главе, Шарбановца, Петровца, Оснића, Лубнице, Јасикова, Брезовика, Манастирице, Лазнице, Нереснице, Дубоке и Волује, као и Фолклорни ансамбл Центра за културу из Кучева, солисти певачи и инструменталисти.

Организованје избор најлепше девојке овог поднебља, а у завршници манифестације, публику је посебно одушевио наступ легенди народне песме, Изворинке Милошевић и Гордане Стојићевић, обе поникле из Нереснице.

Пројекат „Кучево данас“ суфинансира Општина Кучево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *