ЈАЗАС позива на обележавање Светског дана борбе против сиде

Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац има више поља  деловања, а једно од најважнијих јесте превенција ширења ХИВ инфекције и епидемије сиде.

Ове године заједно са ЗЗЈЗ Пожаревац, поводом 1. децембра, Светског дана борбе против сиде, организујемо централну уличну манифестацију на Старом Корзоу, на платоу између кафића Цветић и Град од 11 до 13 сати истог дана. На штандовима ће бити постављен здравствено-васпитни материјал, а  волонтери Омладине ЈАЗАС-а Пожаревац ће реализовати и мини-квиз са суграђанима на улици.

Саставни део обележавања 1. децембра је и активност у Стоп шопу, 30.11.2019. године где ће се акција одвијати од 12 до 14 сати уз музику и позивање посетилаца на тестирање на ХИВ у ЗЗЈЗ уколико су били у неком  ризику од инфекције ХИВ-ом.

Датум ТЕСТирања на ХИВ ван просторија ЗЗЈЗ на локацији у граду (outreach) где ће бити постављено медицинско комби возило, бићете обавештени накнадно.

Вршњачки едукатори/ке који су завршили обуку кроз пројекат „Коцка здравља“ који је финансиран од стране Града Пожаревца, реализоваће од 01. до 30. децембра радионице у основним школама ученицима/ама 7 разреда на тему превенције ХИВ-а и ППИ, као и очувању репродуктивног здравља.

У току децембра реализоваће се и трибине у Пожаревцу, Кучеву и Петровцу на Млави.

Позивамо вас да нам се придружите у обележавању Светског дана борбе против сиде, 1. децембра од 12 до 13 сати у ул. Стари корзо.

 

Омладина  ЈАЗАС-а Пожаревац својим радом унапређује све делатности  у области превентивних мера за очување и унапређење здравља и безбедности младих и сузбијања ризика и фактора  поремећаја здравља: подстиче младе на активизам волонтеризам и развија  програме социјалног предузетништва у циљу запошљавања  младих;  кроз информисање, умрежавање и неформално образовање настојимо да  заједно са  младима градимо подстичајно окружење  где се достигнућа младих вреднују  на прави начин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *