КЛЕЊЕ, ОПШТИНА ГОЛУБАЦ: Едукација пољопривредника

За пољопривреднике села Клење, једног од већих у општини Голубац, одржано је стручно предавање о мерама на заштити од  корова у производњи кукуруза, подстицајима кроз ИПАРД програм, и о осигурању пољопривредних усева од елементарних непогода.

Представљени су и  рани хибриди и хибрида  кукуруза из програма селекционе куће КWС.

У едукацији пољопривредних произвођача у Клењу учествовали су: испред Пољопривредно саветодавне стручне службе Пожаревац, директор Александар Стојановић и саветодавци Звездана Јовановић и Ана Ђорђевић, менаџер Комапније КWС Александар Урошевић, представник Компаније Дунав осигурање Срђан Јокић и директор Земљорадничке задруге Клење, Момчило Настасијевић.

Пољопривредно сасветодавна и стручна служба Пожаревац је за пољопривреднике у општинама Браничевског округа почела са серијом стручних предавања из разних области у пољопривредној производњи, са акцентом на постизање виших приноса и увођењем иновација у производњи, као и упознавањем о начину конкурисања за средства из ИПАРД програма.

Директор Пољопривредно саветодавне и стручне службе, Александар Стојановић, позвао је пољопривреднике да присуствују овогодишњој, 21. Зимској школи за пољопривреднике,  која ће се одржати у Пожаревцу од 19.  до 22. фебруара.

Љ. Н.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *