KONFERENCIJA ZA MEDIJE SNS POŽAREVAC

Како је на данашњој конференцији за медије нагласио председник Градског одбора СНС и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, од  2016. године до данас,  у развој инфраструктуре на територији Града Пожаревца уложено је  5,2 милијарде динара, од чега у сеоску  инфраструктуру  1,4 милијарде.

Спасовић је посебно нагласио да је вођено рачуна о избалансираном улагању у град и села:

– У периоду од 2016. до 2018.године  уинфраструктуру у селима је уложено  готово 1,29 милијарди динара, у 2019. години улагања у сеоске месне заједнице износе 345 милиона динара, томе треба додати још 95 милиона динара које очекујемо од „Електропривреде“ Србије, а која ће бити уложена у путну инфраструктуру на подручју Старог Костолца, Бубушинца, Маруљевца, Брадарца, Дрмна и Кленовника. У 2019. години, реализоване су, или су у току, инвестиције вредне 303 милиона динара и односе се на улагања у кишну и фекалну канализацију, водотокове другог реда и путну инфраструктуру. У одржавање водотокова другог реда, подсетићу, у последње четири године уложено је близу 200 милиона динара, између осталог у чишћење старог корита реке Млаве. Закључно са 2019. годином, треба да буде уређено више од 10 километара водотокова другог реда, чиме ће се цифра за ову намену попети на више од 300 милиона динара. У периоду од 2016. до 2018. године урађено је 50 километара пута на територији сеоских месних заједница, од седамдесетак колико је укупно урађено на територији Града. Укупна вредност радова је 436 милиона динара. До краја ове године, планирано је да се уради 8,2 километра путне мреже у селима, у шта ће се уложити око 86,5 милиона динара, – рекао је Спасовић.

Завршена је топлификација насеља Ћириковац, Петка, Стари Костолац и Дрмно, у шта је уложено око 200 милиона динара.

У примарни вод фекалне канализације Лучица – Пругово – Пољана уложено је 93 милиона динара, а у секундарни вод у Лучици 190 милиона динара.

У овом периоду урађени су и спортски терени у насељима Баре, Касидол, Набрђе, Братинац, Кленовник, Живица, а ове године ради се у Дубравици.

Спасовић је подсетио да грађани сеоских месних заједница више не плаћају накнаду за јавну расвету, што је олакшање за кућни буџет за 400 до 700 динара месечно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *