Kop Drmno: Modernizacija na drobilani

Na drobilani Površinskog kopa Drmno za vreme ovogodišnjeg remonta ugljenog sistema zamenjena su dva pogonska pločasta dodavača kojima se ugalj dovozi u drobilice za usitnjavanje uglja sa kopa. Reč je o savremenim uređajima koji treba da obezbede kontinuirano snabdevanje drobilica kako bi one mogle da usitne iskopani ugalj na potrebnu granulaciju propisanu tehničkim parametrima od 40 do 50 milimetara u dužem vremenskom periodu.

Radove je, po sistemu ključ u ruke, izveo konzorcijum Lola livnica i Tisen Krup. Ukupna vrednost radova je oko 80 miliona dinara.

Dragan Stević

–  Sa starim dodavačima nismo mogli da obezbedimo u dužem vremenskom periodu rad drobilica po tehničkim parametrima. To je dovodilo do neravnomernog trošenja čekića na drobilicama i bržeg habanja, –  rekao je Dragan Stević, glavni inženjer na drobilani.

Stari uređaji nisu omogućavali štelovanja i optimalna podešavanja. Oprema je masivna, robusnija i teža, što je zahtevalo da se prethodno izvedu i pripremni radovi u smislu ojačanja prostorija u kojoj su smeštena nova postrojenja.

– Očekujemo manju buku i prašinu u prostoriji, a imaćemo ravnomerniji i sigurniji rad ovog dela postrojenja na drobilani. Transporteri će moći programski da se kontrolišu i biće povezani s dispečerskim centrom odakle se nadzire i upravlja radom svih postrojenja na drobilani kopa Drmno,  – kaže Stević.

Montaža savremene opreme

Izvor: „Energija Kostolac“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *