КОП „ДРМНО“: НОВА ЛИНИЈА БУНАРА ПРЕ КРАЈА ГОДИНЕ

Испред фронта напредовања рударских радова у зони Храстоваче“ у току су радови на изградњи LC XVII линије бунара за дубинско предодводњавање копа „Дрмно“. Послови се одвијају у континуитету и у складу са планираном динамиком. ПД „Георад“ на терену је ангажовало две гарнитуре за бушење бунара.
– Радови на изградњи LC XVII линије бунара за дубинско предодводњавање отпочели су у априлу ове године. Од укупно пројектованих 62 бунара на линији и 16 ободних избушено је до почетка септембра 69 бунара, – рекао је Младен Војнић, шеф Службе геолошког и хидрогеолошког надзора у огранку „ТЕ-КО Костолац“.

Пројектоване дубине бунара су од 24 до 132 метара.
– Завршени су радови на бушењу бунара, а после тога следи њихово машинско и електро опремање, као и повезивање новоизграђеног објекта са Диспечерским центром за даљинско управљање и надзор системима за одводњавање копа „Дрмно“. Планирано је да се објекат заврши и пусти у рад пре краја ове године, – истиче Војнић.

Према његовим речима, завршена је процедура за набавку 1.200 метара цеви за наставак изградње „Западног гравитационог цевовода“, којим ће се све воде са дубинског и површинског одводњавања доводити у ново корито, а одатле према препумпној станици „Завојска“, а од ње у Дунав.
Војнић подсећа да је у протеклом периоду изграђен део Западног гравитационог цевовода од 1.000 метара, а да ће током јесени он бити комплетиран и у функцији целом својом дужином од 2,2 километра.


Радове на комплетирању цевовода извешће запослени Привредног друштва „Георад“.

Извор: „Енергија Костолац“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *