Коп „Дрмно“: Почела сезона ремонта

У наредних седам месеци обавиће се машински, електро, рударски и вулканизерски послови на основној рударској механизацији и опреми

Овогодишња сезона ремонта основне рударске механизације и опреме на копу „Дрмно“ почела је почетком марта и трајаће наредних седам месеци. Стартовало се са ремонтним радовима на основној рударској механизацији и опреми која је ангажована у склопу другог јаловинског система након сагледавања техничко-технолошке ситуације на копу, рекао је Зоран Стојковић, управник Сектора машинског одржавања на копу „Дрмно“.

 

           Зоран Стојковић

Планом ремонта јаловинских рударских система за ову годину на копу „Дрмно“, за који нам је речено да је подложан променама и усклађивањима, било је предвиђено да четврти БТО систем први уђе у ремонт, али због потребе производње откривке на нижим етажама, у рударском сектору огранка „ТЕ-КО Костолац“ определили су се да други јаловински систем, који ради на вишој етажи, први уђе у ремонт.

− Поред уобичајених машинских, електро, рударских и вулканизерских послова на комплетном систему, на багеру „SRs 2000 / 28“ очекује нас највише посла. Током ремонта   биће замењена челична ужад главог витла, радиће се на      санацији пакета ужетњача на А стубу горње градње багера и кугличне везе основне и претоварне машине. Предвиђена је поправка и погонских ланчаника гусеничних механизама на транспорту багера. Биће прегледана и урађена антикорозивна заштита конструкције багера. У плану је дијагностиковање стања кугличне стазе, кугличних тела и одстојника на лежању окрета горње градње багера. Након прегледа конструкције машине радиће се на антикорозивној заштити. За време трајања ремонта биће утврђено стање погонских редуктора на погонским станицама и њихова евентуална замена. Предвиђено је да ремонт траје 30 дана − рекао је Стојковић.

Подизање погонске спремности основне рударске механизације и опреме на Површинском копу „Дрмно“ један је од најзначајнијих овогодишњих послова који треба да се квалитетно и на време обаве. То је један од важних предуслова за реализацију овогодишњих планова производње откривке и угља.

                                                                      Багер „СРс 2000“

На овим пословима ангажовани су запослени привредног друштва „ПРИМ“ из Костолца, радници служби одржавања на ПК „Дрмно“, „Косово Обилић“, уз логистичку подршку радника и машина из Сектора помоћне механизације копа „Дрмно“ и привредног друштва „Аутотранспорт“ из Костолца.

Извор: „Енергија Костолац”

 

01- Зоран Стојковић

02-

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *