KOP „DRMNO“: Pripreme za izgradnju 17. linije bunara

 

Ispred fronta napredovanja rudarskih radova, u zoni Hrastovače, u toku su pripremni radovi kojima se stvaraju uslovi za početak izgradnje 17. linije bunara za dubinsko predodvodnjavanje. Blaga zima u januaru omogućila je izvođačima radova da obave veliki deo posla na uređenju terena.

Milan Pavlović

− Za početak izgradnje 17. linije bunara za dubinsko predodvodnjavanje ugljenog ležišta „Drmno“ neophodno je da se stvore adekvatni preduslovi. Koridor linije 62 bunara i odvodnog gravitacionog cevovoda, dužine 4,6 kilometara, delom prilazi kroz šumovit teren koji treba da se očisti. Krči se šuma u dužini od 1,3 kilometra i širini od 30 metara na ukupnoj površini od 3,5 hektara − rekao je Milan Pavlović, inženjer rudarstva i rukovodilac stručnog tima za nadzor.

Radovi na seči i uklanjanju šumskog rastinja povereni su privrednom društvu RIO iz Kostolca, i dobro napreduju. Po završetku ovog posla počeće izgradnja pristupnog puta u dužini od gotovo pet kilometara i širine pet metara. Pavlović kaže da se završetkom izgradnje puta stvaraju preduslovi za dovoz materijala, opreme i mašina za bušenje bunara i otpočinjanje radova.

Geometri na trasi

Izvor: „Energija Kostolac“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *