КОП „ДРМНО“: Спремни за зимске услове рада

Све овогодишње активности у рударском сектору огранка „ТЕ-КО Костолац“ биле су усмерене на реализацију планова производње угља и јаловине, инвестиционих пројеката и ремонтних послова на основној рударској механизацији у циљу стварања услова за несметан и сигуран рад током зимског периода.

 

Драгослав Славковић, директор копа „Дрмно“, каже да је производња угља током године била стабилна и у складу са потребама рада термоенергетских капацитета.

Драгослав Славковић

− Да бисмо одржали овакав производни ритам, приоритет нам је повећање резерви откривеног угља. Због тога радимо на техничко-технолошким захватима, односно на рационалном распоређивању рударске механизације на јаловинским етажама, како бисмо повећали укупне ефекте производње на откривци угља. Укључивање у производни процес багера „SRs 2000/2“ и новог, шестог БТО рударског система, директно ће се одразити на повећање производње откривке. Депоније резерви угља су добро попуњене – навео је Славковић.

Он је додао да су ове године, због потреба производње, ремонти рударске механизације били краћи него уобичајено. Поправке су рађене према утврђеним приоритетима.

− Време планирано за редовне сервисе и одржавање користили смо за отклањање преосталих недостатака. Погонска спремност помоћне механизације и теренских возила је на задовољавајућем нивоу и интензивно се ради на подизању њихове техничке исправности. Путеви на копу су у добром стању и имамо довољно материјала за њихово редовно одржавање и поправку. Генерално, учинили смо све што је у нашој моћи да у датим околностима одговоримо постављеним циљевима и будемо што спремнији за зимске услове рада. Запослени на копу „Дрмно“ спремни су да уложе и додатан напор како би одржали континуитет производње. Уосталом, то су до сада и више пута показали − закључио је Славковић.

 

Извор: „Енергија Костолац“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *