KOVID BOLNICA POŽAREVAC: 100 LJUDI PRIKLJUČENO NA KISEONIK!

IZ OPŠTE BOLNICE POŽAREVAC SAOPŠTAVAJU:

Пожаревац, 10.8.2020. – У ковид болници Пожаревац тренутно je на лечењу 135 пацијента са симптомима коронавируса, од којих је само шест  из других градова, а сви остали из Браничевског округа.  Већина је позитивна на ковид 19.

Код седам здравствених радника Опште болнице Пожаревац потврђен је коронавирус, од којих су три хоспитализована,а остали су у кућној изолацији. Још двоје њих чека резултате тестирања и налазе се у самоизолацији.

Током викенда имали смо 20 нових пријема и осам отпуста.

 На респираторима су тренутно четири пацијента. Скоро стотину хоспитализованих прикључено је на кисеоник, сва кисеонична места су заузета.

Све ово говори да је у нашој ковид болници и даље евидентна тешка клиничка слика код пацијената. Већ приликом пријема већина њих има тешке симптоме.

 И даље је евидентно опуштање грађана, нарочито у данима викенда када су сва околна излетишта и купалишта пуна, а мере заштите ретко ко поштује.  Потенцирамо да је то недопустиво и неодговорно у тренуцима када коронавирус односи животе за које се  наши здравствени радници свакодневно боре.

Зато апелујемо на све грађане да се уздржавају од окупљања на местима где је већи број људи, те да избегавају ближе контакте. Поштујте мере заштите, сачувајте своје и туђе здравље!

 У „зеленој зони“ Опште болнице Пожаревац налази се 117  пацијената.

др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *