КОВИД БОЛНИЦА ПОЖАРЕВАЦ: МАЊЕ ОБОЛЕЛИХ, ПРЕМИНУО ПОЖАРЕВЉАНИН

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пожаревац, 22. 2. 2021. – У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 67 пацијената са симптомима коронавируса, сви из Браничевског округа. Ковид 19 је потврђен код две трећине, док се за остале чекају резултати тестова.

У недељу, 21. фебруара, у црвеној зони имали смо четири пријема у болницу, али је у петак и суботу тај број био знатно већи – између 8 и 10 пацијената дневно.

Лепа вест је да јутрос нисмо имали ниједног интубираног пацијента на респиратору, док је троје њих на неинвазивној вентилацији (НИВ).

Клиничка слика хоспитализованих се мало поправља, углавном је средње тешка, али је око 50 одсто пацијената и даље на кисеонику.

Нажалост, јуче смо имали један смртни исход у црвеној зони – преминуо је мушкарац из Пожаревца, 1946. годиште.

Тренутно је инфекција потврђена код троје запослених у нашој установи, али нико од њих није на болничком лечењу.

Генерално,  уочава се уједначени број оболелих, без приметног смањења. Зато је важно да и даље поштујемо све мере заштите јер је то једини пут да смањимо и прекинемо ланац заразе корона вирусом и вратимо се нормалном начину живота. Избегавајте окупљања у затвореном простору, носите маске и вакцинишите се, то је порука свих здравствених радника Опште болнице Пожаревац.

У зеленој зони тренутно је на болничком лечењу 137 лица.

  Др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *