КОВИД БОЛНИЦА ПОЖАРЕВАЦ: НА ЛЕЧЕЊУ 136 ПАЦИЈЕНАТА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пожаревац, 19.11. 2020. – У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 136 пацијената са симптомима коронавируса, од којих је 14 из Београда,а остали су из Браничевског округа. Инфекција је потврђена код око 70 пацијента, за остале чекамо резултате тестова.

Притисак на болницу расте, током јучерашњег дана обавили смо 46 прегледа, од чега је  17 особа примљено на болничко лечење.  Имали смо 16 отпуста.

На респиратору је тренутно осам пацијената , док је четири на неинвазивној вентилацији (НИВ). Додатни кисеоник прима више од 80 пацијената. Клиничка слика је све лошија, креће се од тешке до врло тешке.

Тренутно је инфекција потврђена код 35 запослених у Општој болници Пожаревац, од којих је један здравствени радник на  болничком лечењу.

Наши лекари и комплетно особље улажу огроман напор и труд да ситуацију држе под контролом, излажући себе и своје породице великом ризику. Зато свим грађанима  шаљемо молбу и апел да озбиљно схвате све околности и помогну нама, себи и својим ближњима. Једино одговорним понашањем и поштовањем свих мера можемо да превазиђемо ову кризу и зауставимо циркулацију вируса у нашој средини. Како смо сведоци пораста броја оболелих, опрез и одговорност су нам неопходни. Смањите контакте, избегавајте славља, носите маске.

 Др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *