KOVID BOLNICA POŽAREVAC: SVE TEŽI SLUČAJEVI

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пожаревац, 12. 3. 2021. – У ковид болници у Пожаревцу тренутно су на лечењу 93 пацијента са симптомима коронавируса. Сви су из Браничевског округа, осим двоје из Београда.

Више од две трећине хоспитализованих позитивно је на коронавирус, док се за остале чекају резултати тестова.

У Браничевском округу и даље је велики број грађана којима је потребно болничко лечење. У четвртак, 11.марта, у црвеној зони имали смо 11 пријема у болницу и 10 отпуста на кућно лечење.

Тренутно су три пацијента  на неинвазивној вентилацији (НИВ), интубираних нема.

Клиничка слика хоспитализованих се поново погоршава, све је више људи са средње тешким и тежим облицима болести услед ковида 19.

Међу нашим здравственим радницима тренутно  је инфекција потврђена код њих седморо, један је на болничком лечењу и доброг је стања.

Апелујемо на грађане да поштују све мере заштите. То се односи и на вакцинисане  – сви који су примили прву дозу морају поштовати све мере,а они који су ревакцинисани, требало би минимум још три недеље да се штите у потпуности.

Наша пракса показује да вакцинисане особе које оболе лакше подносе вирус и брже се опорављају, те зато позивамо све грађане који до сада нису примили вакцину, да то учине.

У зеленој зони тренутно је на болничком лечењу 146 лица.

  Др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *