KOVID BOLNICA: PREMINULA OD POSLEDICA KORONE

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пожаревац, 12.11. 2020. – У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 113 пацијената са симптомима коронавируса, од којих је 16 из Београда,а остали су из Браничевског округа.

Инфекција је потврђена код око 60 њих, за остале чекамо резултате тестова. Међу ковид позитивнима је и осам пацијената који су на дијализи.

Током јучерашњег дана обавили смо 26 прегледа, од чега је 12 особа примљено на болничко лечење. Нажалост, имали смо и један смртни исход. Реч је о женској особи из Пожаревца, 1944.годиште која је била позитивна и преминула од последица инфекције.

Расте број особа на респиратору, тренутно је њих осам интубирано, док је шест пацијената на неинвазивној вентилацији (НИВ). Око 60 њих прима додатни кисеоник. Све чешћи су тежи облици инфекције, па је и општа клиничка слика ковид пацијената од средње тешке ка тежој.

Инфекција је потврђена и код 50 запослених у Општој болници Пожаревац, од којих је на  болничком лечењу један здравствени радник и један немедицински радник.

Апелујемо да сви грађани Браничевског округа поштују мере заштите како би спречили додатно ширење инфекције, сачували животе и здравствени систем.

Зелена зона у Општој болници Пожаревац функционише без проблема и у њој су тренутно на лечењу 102 пацијента.

 Др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *