КУЧЕВО ПОДЕЛИЛО ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ

 

Данас је на у Свечаној сали извршена расподела Поносних картица „Цена минус за 3+“ за 100 породица, колико на територији ове општине има оних са троје и више деце. У акцију се укључило доста локалних предузетника и приватника, а новостечена права корисници картица  имаће могућност да искористе у свих 12 локалних самоуправа које су се до сада укључиле у пројекат.

– Време је за 3. Српски устанак – устанак за опстанак, – рекао је на данашњој пригодној церемонији поделе Поносних картица „Цена минус за 3+“, председник Покрета за децу ТРИ ПЛУС Владица Гавриловић, наглашавајући:

– Ако се овако настави, врло брзо ћемо постати мањина у сопственој држави а у блиској будућности, можемо и нестати. Да би нас у будућности било исто као и данас, зависи искључиво од броја породица са троје и више деце. Данас их имамо 138.000 а неопходно је да их има више од 800.000! Покрет за децу ТРИ ПЛУС је предложио више мера социјалне подршке и погодности за породице са троје и више деце. Међу успешно реализованим је и персонализована картица на име мајке која омогућава породици са троје и више деце бесплатне услуге и попусте, – истакао је Гавриловић.

Поносне мајке из општине Кучево

Свечаности су испред локалне самоуправе присуствовале председница СО Мица Лукић Раденковић, заменик председника Општине Небојша Митровић, помоћница председника Општине Јасмина Ћамиловић и чланица Општинског већа задужена за социјалну политику Сања Вукојевић.

У изјави за медије, помоћница председника Општине Јасмина Ћамиловић је истакла да је ова локална самоуправа и пре учлањења у Покрет 3+ предузимала мере за побољшање популационе политике, тако да је за треће дете опредељено из буџета 40.000 динара, да је вртић за треће и свако наредно дете бесплатан, да је трећем и сваком наредном детету омогућена бесплатна ужина у школама. Општина Кучево је отишла корак даље и постала прва у којој ће имаоци Поносних картица имати предност приликом прегледа у Дому здравља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *