KUČEVO: PROSLAVLJEN DAN SREDNJE ŠKOLE

Свечаном академијом са пригодним програмом, у оквиру кога су сем ученика школе наступили и чланови Првог фолклорног ансмабла Центра за културу, прослављен је 7. октобар, Дан средње ЕТМ школе. Прослави су,   сем професора, ђака и запослених у овој образовној установи, присуствовали и председник општине Новица Јаношевић, председник СО Владимир Стојановић, члан Општинског већа Милош Петровић, директорке основних школа из Кучева Снежана Кржановић, Волује Душица Јаношевић и Турије Јелена Живановић, директорке Дома здравља Емина Перић -Ивин и Центра за социјални рад Слађана Марановић-Николић, као и други многобројни гости из јавног и културног живота општине и округа.

У оквиру академије, директорка Средње школе Јелена Живковић, уручила је јубиларне награде професорима : Влади Ивину за 30 година и Боривоју Гагићу за 20 година рада у Установи. Награду је добила и Одељењска заједница I/1 за најбоље уређену учионицу.

Након академије, у холу школе ученици одељења који се школују за куваре, предвођени професорима Кристином Добрицић и Бојан Васићем, представили су своја кулинарска умећа.

Кучево средњу школу има од 1929. године када је основана Женска занатска школа ( престала са радом 1948.). Након 2. Светског рата, 1946. године, основана је Школа ученика у привреди (бравари, електричари, столари, касапи, фризери), која је шесдесетих година прошлог века прерасла у Школу за КВ раднике. 1961. основана је Економска школа Вук Караџић“. 1964. године, почиње са радом истурено одељење пожаревачке Гимназије, које после две године прераста у самосталну Гимназију „Бранко Радичевић“. 1975. године оснива се Образовни центар „21. Септембар“ који ће, као такав , постојати све до 1990. године, када се отвара Економско-трговинска школа, која 1992. прераста у Економско-трговинско-машинску школу, која данас образује економске и туристичке техничаре, куваре и конобаре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *