МОБИЛНИ МАМОГРАФ У ПОЖАРЕВЦУ – БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ДО НЕДЕЉЕ

Компанија Бамби је данас у Пожаревцу представила нови пројекат „Важна си“, у оквиру којег су организовани бесплатани мамографски прегледи за заинтересоване жене на територији Града Пожаревца узраста од 45 до 69 година. Пројекат је реализован уз подршку Министарства здравља, града Пожареваца, као и Института за јавно здравље Србије ,,Др Милан Јовановић Батут“, који су такође препознали важност теме борбе против рака дојке, као и ране дијагностике и саме превенције.

Вукашин Петковић

Директор правних послова у компанији Бамби Вукашин Петковић, истакао је да је веома поносан на чињеницу што је компанија Бамби у овај пројекат ушла уз подршку локалне самоуправе, Министарства здравља и Института за Јавно здравље Србије:

Пројекат под слоганом „ Важна си“ веома је значајан за нашу компанију и наш циљ је да наставимо да развијамо и унапређујемо поменути пројекат, – истакао је он и додао да је намера компаније Бамби била да у месецу октобру, када се и обележава борба против рака дојке, омогући женама узраста од 45 до 69 година из Пожаревца, да бесплатно обаве мамографске прегледе.

Бане Спасовић

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је нагласио да је Град Пожаревац, свестан значаја превентивних медицинских прегледа, одувек снажно подржавао акције попут ове.

Значајна средства из буџета одвајали смо и одвајаћемо за модернизацију медицинских установа са наше територије, како би суграђани били у прилици да добију адекватно лечење и рану дијагностику. Посебно ми је драго што је идејни творац ове конкретне акције компанија Бамби, која је од свог настанка била један од синонима за наш град у Србији али и много шире. Самим тим, друштвена одговорност која ју је одувек красила, а овом акцијом добила јошједну потврду, доноси и Пожаревцу „добар глас“, на чему су им захвални сви грађани.

Др Весна Књегињић

На конференцији за медије испред Министарства здравља, обратила се и др Весна Књегињић, помоћник министра здравља, која је оценила да је ово веома значајан пројекат за град Пожаревац. Она је додала да је компанија Бамби овим примером на најлепши начин показала важност бриге о друштвеној заједници и здрављу свих жена.

 

Др Верица Јовановић

Директорка Института за јавно здравље „Батут“, Др Верица Јовановић, поручила је:

 

  • За жене које живе на територији Браничевског округа велика је част што имају овакву сарадњу локалне самоуправе и корпоративно одговорне Компаније „Бамби“, Института за јавно здравље Србије и пожаревачког Завода за јавно здравље. Овим је омогућен бесплатан први преглед здравих жена старосне доби од 50 до 69 година. Сви заједно, наставићемо да бринемо о јавно зсравствњеним аспектима ове веома опаке болести. Годишње, око 4.600 жена, нажалост, оболи од рака дојке, а код 1.600 женa се забележи смртни исход. Мамографија је кључна метода, чијом раном применом може да се на време постави дијагноза и у 85% случајева се може та болест превести у хронично стање.

Бесплатни мамографски прегледи одвијају се у периоду од 17. до 20. октобра од 10 до 16 часова на локацији Трг ослобођења у Пожаревцу. Мамографија представља рендгенски преглед за откивање промена у дојци које се не могу открити другим врстама прегледа, а бесплатне мамографске прегледе у Пожаревцу обављаће тим стручњака, са којима ће све жене које дођу на преглед моћи касније и да се консултују. Компанија Бамби настоји да кроз друштвено одговорне пројекте помогне заједници у којој послује, а овим пројектом компанија обележава и међународни месец борбе против рака дојке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *