NESVAKIDAŠNJE: „BESKUĆNICA“ ODBIJA DA IDE KUĆI!

Starija ženska osoba, koja je juče ležala ispred požarevačkog Centra za kulturu, a jutros ispred požarevačke Autobuske stanice, danas pre podne je izričito odbila svaku vrstu pomoći i rešenja priveremenog smeštaja!

Kako od brojnih očevidaca saznajemo, starija žena je iz okoline Valjeva, u požarevačkom Kazneno popravnom zavodu za žene izdržala je kaznu zatvora. Po izlasku, nastavila je da tumara Požarevcom, pravdajući se da nema novac za prevoz do kuće.

Jutros su, na Autobuskoj stanici Požarevac, pripadnici Komunalne policije i požarevačkog Centra za socijalni rad, gotovo sat vremena ovoj beskućnici nastojali da pomognu: nudili su joj smeštaj u Domu za stara lica, nudili prevoz do Valjeva, čak su joj i autobusku kartu kupili, ali je ona, posle raznoraznih, na momente sasvim kontradiktornih argumenata, sve ponuđeno – odbila.

Sve nadležne institucije su, nakon bezuspešnih pregovora, morale da odustanu, poštujući ustavno pravo građana na slobodu kretanja.

Brojni očevici pregovora, na momente i sami su pokušavali da ženu ubede da prihvati pomoć.

Jučerašnjim pregledom, ekipa Hitne pomoći ustanovila je da ova žena nema zdravstvenih smetnji.

                                            Jučerašnji snimak ispred Centra za kulturu

 

 

 

                                      Jutros, ispred Autobuske stanice

Stariji Požarevljani sećaju se Teodosija, starijeg čoveka iz okoline Malog Crnića, koji je godine provodio tumarajući oko požarevačke Autobuske stanice, noćivajući u njoj i oko nje. Da li se „istorija“ ponavlja?

D. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *