НОВА ОПРЕМА У ПОЖАРЕВАЧКОЈ БОЛНИЦИ

 

Година коју испраћамо за Општу болницу Пожаревац била је практично година опремања, током које су у ову установу стигли бројни апарати за унапређење дијагностике и лечења пацијената Браничевског округа.

Др Данко Николић

Др Данко Николић,  в.д. директора Опште болнице Пожаревац, истиче:

– По спроведеним јавним набавкама Министарства здравља, добили смо вредну опрему, међу којом извајамо ултразвучни апарат, лапараскопске стубове за колоректалну хирургију, апарат за анестезију, видео дуоденоскоп.

Нови ултразвучни апарат који је добила радиолошка служба, са линераном и конвексном сондом високих резолуција, вредан 6,6 милиона динара, је релативно нова генерација ултразвучних апарата који омогућава прецизну дијагностику у прегледима трбуха, карлице, дојки, врата, штитасте жлезде, меких ткива, као и доплер прегледе крвних судова периферије и унутрашњих органа. Постојеће сонде имају високу резолуцију, са одличном контрастном сликом и могућност мерења бројних потребних параметара у току прегледа.

Ултразвук за радиолошку службу

– Ово је одличан апарат који је прилично унапредио, убрзао и олакшао овај сегмент дијагностике. Права је ствар за лекаре, а пре свега за пацијенте, – наглашава др Николић и додаје:

– Набавком новог лапароскопског стуба за колоректалну хирургију, чија је вредност 15,74 милиона динара, добили смо апарат нове генерације са великом резолуцијом слике, што нам омогућава сигурније извођење лапароскопских операција које смо до сада радили у нашем Одељењу хирургије.

– Уз то, заједно са набавком новог видео дуоденоскопа у износу од 2,27 милиона динара и поправком гастроскопа која је коштала 648.000 динара, а такође омогућена од стране Министарства здравља, добили смо прилику да изводимо и лапароскопске операције тумора дебелог црева, желуца, као и компликованије лапароскопске захвате, – напомиње др Николић.

Лапараскопски стуб за колоректалну хирургију

Служба анестезије, за потребе оперативног лечења и периоперативног интензивног лечења, добила је апарат за анестезију PERSUS A500, произвођача Drager, вредног нешто изнад 5 милиона динара. Он представља најсавременији анестезиолошки апарат на европском тржишту и значајно ће повећати квалитет лечења пацијената Опште болнице Пожаревац, као и број оперисаних пацијената.

           

Др Данко Николић,  в.д. директора Опште болнице Пожаревац, сумирајући занављање и осавремењавање опреме у овој установи, подвлачи:

PERSUS A500

– Наведеним апаратима значајно су осавремењене службе радиологије и анестезије, као и хируршко одељење Опште болнице Пожаревац, а тренд набавке нове опреме и апаратуре за дијагностику и лечење, планирамо да наставимо и у години пред нама, како бисмо грађанима омогућили што бољу здравствену заштиту на нивоу округа, – навео је др Николић, уз поруку:

– Руководство и запослени у Општој болници Пожаревац, свим пацијентима и грађанима Браничевског округа желе много здравља и благостања у Новој 2020.години.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *