НОВИ ДЕТАЉИ: НАПАСНИК ИЗ ОСТРОВА ПОТЕГАО И ЕКСПЛОЗИВ НА ПОЛИЦИЈУ?

Вест коју смо објавили о синоћном случају у Острову, према најновијем саопштењу ПУ у Пожаревцу, садржи и нови детаљ: ЕКСПЛОЗИВНА НАПРАВА!

Преносимо саопштење у целини:

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
ДИРЕКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ
ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА У ПОЖАРЕВЦУ
С А О П Ш Т Е Њ Е

 

19.03.2018. године

Припадник Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, који је са колегом интервенисао по пријави да Ј. З. (1981) физички злостављасвоју мајку, испалио је хитац у ногу осумњиченог који је покушао да активира експлозивну направу, претећи полицајцима да ће их побити.
Осумњичени је претходно једног од полицајаца из патроле ударио електрошокером, а рањен је након што је на полицијске службенике кренуо са експлозивном направом у руци. Претходно су полицијски службеници испалили хитац упозорења у ваздух, али се Ј. З. оглушио о упозорење полицијских службеника.
У претресу куће осумњиченог пронађене су три ручно направљене експлозивне направе, електрошокер, једна импровизована направа налик на пиштољ, боксер и четири ножа.
Осумњичени је збринут у Општој болници у Пожаревцу.

Због постојања основа сумње да је починио кривична дела напад на службено лице у вршењу службене дужности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, Ј. З. ће по отпуштању из болнице уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *