NOVICA JANOŠEVIĆ NOVI PREDSEDNIK NACIONALNOG SAVETA VLAHA

                 Na Konstitutivnoj sednici  Nacionalnog saveta Vlaha, održanoj juče u Petrovcu na Mlavi, verifikovani su mandati novim članovima kojih ima ukupno 23, od toga 22 sa liste „Vlasi za Srbiju“ i jedan sa liste Udruženja „Gergina“.
Odmah potom održana je i Izborna skupština na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.
Novica Janošević, predsednik opštine Kučevo, nosilac liste “Vlasi za Srbiju”, izabran je za predsednika Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine.Za zamenika predsednika izabran je Dalibor Orsovanović iz Bora, a novi potpredsednici su: Selena Ničić iz Zaječara,  Neli Đorđević iz Boljevca,  Dragi Damnjanović iz Žagubice i Đorđe Raducić iz Negotina.
         Janošević se zahvalio svima koji su uzeli učešće na prethodnim izborima za članove Nacionalnog saveta Vlaha, ponovio je da Vlasi svojom državom smatraju Srbiju i da drugu nemaju – da je današnja Srbija podignuta na temeljima u које је utkano i mnogo vlaških života. Potom je izneo smernice i program rada Nacionalnog saveta Vlaha u narednom mandatnom periodu.
           U novom sistemu državne uprave funkcija predsednika Saveta nacionalne manjine ima izuzetan značaj, tako da je izbor Janoševića veliko priznanje i za njega, ali i za sredinu iz koje dolazi. Kučevo po prvi put ima  nekog na ovoj  funkciji.
           Zbog nespojivosti dve predsedničke funkcije, Novica Janošević, kako je izjavio, više neće obavljati funkciju predsednika opštine Kučevo.

Novi predsednik Janošević i dosadašnji Radiša Dragojević
Sa izborne skupštine

Lj.Nastasijević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *