NOVO SAOPŠTENJE IZ POŽAREVAČKE BOLNICE

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пожаревац, 26.1. 2021. – У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 81 пацијент са симптомима коронавируса, сви из Браничевског округа. Ковид 19 је потврђен код две трећине, док се за остале чекају резултати теста. Током јучерашњег дана у црвеној зони имали смо четири пријема у болницу и десет отпуста на кућно лечење, али је током викенда хоспитализовано 28 пацијената. Јуче није било смртних исхода од последица короноавируса.

Тренутно је заузето седам респиратора, четири пацијента су интубирана, а три су на неинвазивној вентилацији (НИВ).

Тренутно је инфекција потврђена код 10 запослених у нашој установи, од којих је само један медицински техничар на болничком лечењу и у добром је стању.

Ситуација је наизглед боља, али број хоспитализованих потврђује да је вирус и даље врло активан и циркулише у нашем крају. Зато и даље важи апел свим грађанима да поштују мере заштите, јер  опасност од обољевања и могућих компликација није престала.

У зеленој зони се повећава број пацијената. Тренутно је на болничком лечењу 133 лица.

Што се имунизације тиче, до сада је у нашој установи у два наврата вакцинисано  128 здравствених радника, од тога 99 њих је примило Фајзерову, а 29 кинеску вакцину Синофарм. Интересовање расте, а току ове недеље очекујемо други круг вакцинације.

Општа болница Пожаревац је као испомоћ у имунизацији становништва Дому здравља Пожаревац упутила две екипе – два лекара и четири медицинске сестре. У наредном периоду ћемо обучити још десет наших екипа, које ће се по потреби укључити у вакцинацију грађана.

 Др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *