NOVO SAOPŠTENJE POŽAREVAČKE BOLNICE

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пожаревац, 16.11. 2020. – У ковид болници у Пожаревцу тренутно су на лечењу 143 пацијента са симптомима коронавируса, од којих је 14 из Београда,а остали су из Браничевског округа. Инфекција је потврђена код 72 пацијента, за остале чекамо резултате тестова.

Током викенда, од петка до недеље хоспитализовали смо 40 нових пацијената. Током јучерашњег дана обавили смо 23 прегледа, од чега је још 13 особа примљено на болничко лечење. Нажалост, имали смо и два смртна исхода у ковид зони. Реч је о жени и мушкарцу, 1946. и 1949. годиште, обоје из Браничевског округа.

На респиратору је тренутно седам пацијената , док је шест на неинвазивној вентилацији (НИВ). Додатни кисеоник прима 76 пацијената. Ови подаци говоре и упозоравају да се клиничка слика креће од средње тешке ка тежој.

Тренутно је инфекција потврђена код 28 запослених у Општој болници Пожаревац, од којих су два здравствена радника на  болничком лечењу.

И даље апелујемо да сви грађани Браничевског округа поштују мере заштите како би спречили додатно ширење инфекције, сачували животе и здравствени систем.

У зеленој зони Опште болнице Пожаревац тренутно је на лечењу 111 пацијената.

 Др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *