ОБНОВА „ДОСИТЕЈА“ ОД ПОДА ДО КРОВА

Градска управа Пожаревца расписала је јавну набавку за израду пројекта адаптације, санације и реконструкције зграде Основне школе “Доситеј Обрадовић” у Пожаревцу.

Радови ће обухватити измештање и модернизацију кухиње и трпезарије, реконструкцију свлачионице за фискултурну салу, а у плану је и опремање учионица за ученике са посебним потребама.

У школи ће се заменити унутрашња столарија и дотрајали подови, извршиће се санација и адаптација степеништа, реконструкција санитарних чворова кухиње, а адаптираће се мокри чвор за потребе особа са инвалидитетом, у приземљу школе.

Планира се довршетак реконструкције електричних инсталација и постављање ЛЕД расвете у свим просторијама, као и санација таванског простора и крова. Урадиће се и термоизолација и нова фасада школске зграде.

Санацију и реконструкцију школе финансира републичка Канцеларија за управљање јавним улагањима. Процењује се ће бити уложено између 150 и 200 милиона динара, а посао се реализује током предстојећег летњег распуста.

Основна школа “Доситеј Обрадовић” почела је са радом 1733. године и једна је од најстаријих школа у Србији. Делимично је обновљена 2012. године, уз улагање од око 14 милиона динара, када су замењени фасада и кров, уз уградњу снегобрана и антиграфитне заштите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *