ОДРЖАНА 5. САКСОФОНИЈАДА У СУВОМ ДОЛУ

Победник пете “Хомољске Саксофонијаде”  – Бобан Димитријевић из Црљенца.

У част Јовану Станојевићу -Суводолцу, јединственом и непоновљивом саксофонисти, одржана је пета  ”Хомољска Саксофонијада”, учинивши Суви До тога дана својеврсном престоницом саксофона.

И после пола века од свог настанка, аутентична кола Јована Станојевића, чине јединствен музички доживљај који у сваком човеку буди различите емоције, и која су и данас неизоставни део репертоара свих саксофониста.

У име локалне самоуправе помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић, пожелео је свима добродошлицу и Саксофонијаду прогласио отвореном.

Изузетно добра организација домаћина Месне заједнице Суви До и Туристичке организације Жагубица, под генералним покровитељством општине Жагубица, привукла је и ове године велики број такмичара у јуниорској и сениорској конкуренцији, а основна замисао организатора је да ова манифестација постане још масовнија и из године у годину све привлачнија бројним посетиоцима и такмичарима.

Циљ манифестација је да поред очувања успомене на врсног музичара Јована Станојевића, кроз ово такмичење афирмише младе саксофонисте који су ове године, на одушевљење свих присутних, веома успешно надметали сваког такмичара понаособ, а било је ту и далеко познатих имена који су и ове године били драги гости “САКСОФОНИЈАДЕ”.

 

Еминентан жири, на челу са Перишом Станојевићем, професором саксофона и флауте у Музичкој школи ”Стеван Мокрањац” у Пожаревцу, одлучио је:

У категорији јуниора треће место припало је Николи Перићу из Параћина, друго Давиду Јовицу из Јошанице, а прво Стефану Јанојлицу Зекутору. У категорији сениора треће место освојио је Милош Страјиновић из Лесковца, код Петровца на Млави, друго Михајло Антонијевић из Обрежа, док је победник пете “Хомољске Саксофонијаде” Бобан Димитријевић из Црљенца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *