ОСР „СМУЂ“ ПОЖАРЕВАЦ: Сјајан успех, упркос корони!

Упркос свим проблемима који су због актуелне ситуације са коронавирусом отежавали такмичарске активности током 2020. године, иза ОСР „Смуђ“ Пожаревац је још једна успешна сезона, као и читав олимпијски циклус, који се односи на период од 2017. до 2020. године.

У том периоду, ОСР „Смуђ“ су представљали многобројни лиценцирани такмичари, тренери и судије. Када је реч о дисциплини „мушица“, боје ОСР „Смуђ“ бранили су такмичари Милан Мартић, Александар Мишић, Владимир Марковић и Александар Вучковић. У такмичарској години 2020, мушичари освајају високо треће место са освојеним 61 бодом.

У олимпијском рангирању клубова 2017-2020 заузимају високо прво место у држави испред једанаест клубова!

У дисциплини „пловак“ наступали су Слободан Госта, Стевица Станковић, Жељко Вуксић (У25) и  кадети (У15) који су нам са освојених 66 бодова  донели шеснаесто место у такмичарској години на ранг листи Савеза спортских риболоваца Србије.

– Посебно издвајамо наше кадете-пловкароше (У15): Анђелију Радосављевић, Миу Шарановић, Димитрија Петковића, Николу Милисављевића и Косту Радосављевића. Захваљујући њима, ОСР „Смуђ“ је 2020. годину на листи клубова који су имали представнике у овој категорији завршио на убедљивом првом месту, са освојених 46 бодова, пласиравши се тако испред „Караша“ из Оџака (38 бодова), „Риболовца“ из Новог Сада (30), „Барице“ из Инђије (25), „Смуђа“ из Црвенке (25), „Меџик Фиша“ из Сомбора (16), „Риболовца“ из Српског Милетића (16), „Језаве“ из Мале Крсне (11)…, – истиче  Саша Радосављевић, председник ОСР“Смуђ“ Пожаревац.

Када је реч о шаранџијама, за „Смуђ“ су пецали Иван Коцић, Срђан Траиловић, Драган Илић и Бојан Обрадовић, који су освојили 8. место у такмичарској години а у олимпијском рагирању, такође, 8. место од шеснаест клубова. У дисциплини „фидер“, ОСР „Смуђ“ представљали су Владан Радосављевић, Милан Станковић и Иван Станојевић. У олимпијском рангирању 2017-2020 фидераши освајају 11. место од двадесет девет клубова.

– ОСР „Смуђ“ може да се похвали и са четири лиценцирана тренера – то су Милан Станковић, Лепомир Ђорђевић, Владимир Марковић и Иван Коцић. Имамо и пет лиценцираних судија – Лепомир Ђорђевић је судија прве категорије у дисциплини „шаран“, Александар Вучковић је судија прве категорије у дисциплини „мушица“, Слободан Госта и Жељко Тошић имају звања лиценцираног судије прве категорије у дисциплини „пловак“ и треће категорије у дисциплини „шаран“, док је Бранко Куновац судија друге категорије у дисциплини „шаран“. Када је у питању четворогодишњи олимпијски циклус 2017-2020. године, према званичној ранг листи клубова Савеза спортских риболоваца Србије, која је настала након анализе резултата које су за четири сезоне остварила 94 клуба из читаве Србије, можемо да се похвалимо чињеницом да је наш клуб заузео сјајно 7. место, тако да су иза нас остала чувена имена српског спортског риболова као што су „Еко Трофеј“ из Београда, „Језава“ из Смедерева, „Банат“ из Зрењанина, „Расина“ из Крушевца, „Колубара“ из Ваљева, „Дунавац“ из Костолца… Коначно, ако говоримо о резултатима оствареним само током 2020. године, у укупном пласману, на ранг листи на којој се налази 71 клуб, ОСР „Смуђ“ је наступао као један од малобројних клубова који су имали такмичаре у чак четири дисциплине – „пловак“, „фидер“, „мушица“ и „шаран“, а сезону је завршио на одличној десетој позицији, са укупно 183 бода, – наводи Радосављевић, са поруком:

– У нади да ћемо и у наредним годинама наставити да остварујемо запажене резултате, користимо прилику да се захвалимо свим такмичарима, тренерима, судијама, спонзорима, сарадницима и пријатељима нашег клуба, а посебну захвалност дугујемо нашим кадетима – Анђелији, Мии, Димитрију, Николи и Кости, као и њиховим родитељима и породицама, – поручује Саша Радосављевић, председник ОСР“Смуђ“ Пожаревац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *