ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ: Градиће се нова обилазница

Петровац на Млави ће до средине ове године добити нову обилазницу.
Ово је данас медијима саопштио пресдсеник те општине, ,  који је након неколико састанака у Влади Републике Србије и разговора са извршним директором ЈП „Путеви Србије“ Зораном Стојисављевићем успео да уговори изградњу обилазнице око Петровца на Млави.

Будућа обилазница, у дужини од око 3 километра, простираће се од Каменова до Забрђа метара, и моћи ће да задовољи потребе транзитног и тешког саобраћаја. На траси обилазнице је новоизграђени мост носивости до 60 тона. Осим што ће се изместити теретни саобраћај из града, обилазница ће повезати и два регионална пута, села Каменово, Забрђе и још неколико околних насеља.

Нединић је најавио и изградњу новог моста у центру Петровца на Млави, уместо дотрајалог, на коме је, због фдотрајалости,  од недавно забрањен саобраћај тешким теретним возилима. Нови мост ће се градити током 2019. године, навео је Нединић.

На данашњој конференцији за медије, др Бранко Лукић, директор Опште болнице „Петровац на Млави“, обавестио је јавност да је са Канцеларијом за управљање јавним улагањима уговорена реконструкција болничког комплекса Дома здравља и Опште болнице.

Вредност укупних радова процењује се на више од 5 милиона евра, а реконструкција ће се одвијати етапно у три фазе.

Прва фаза обухвата спољно уређење, реконструкцију кровова, фасада, постављање нове столарије, партерно уређење дворишта као и нову зграду вешернице.

У другој фази, изградиће се нова топлана на биомасу, која ће имати капацитете да греје не само болнички комплекс већ и већи део града који је смештен на левој обали Млаве.

Трећа фаза предвиђа унутрашње уређење болничких објеката.

Реализација свих радова на реконструкцији предвиђена је у наредне три године.

Извор: petrovacnamlavi.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *