ПК ДРМНО: Ускоро креће нови БТО систем

Припремне активности за укључивање у производни процес новог, шестог рударског система за откопавање јаловине на површинском копу „Дрмно“ улазе у завршну фазу. Све планиране процедуре и примопредаја багера „SchRs-1400“ су завршене, а у току су послови на функционалном испитивању преостале опреме која је на терену и њеном повезивању на електронапајање.

Према речима Данка Беатовића, пројект-менаџера, свих осам транспортера, четири из уговора са CMEK-ом и исто толико из уговора са „Гоша-ФОМ“ – партија 1, коју је финансирао ЕПС, комплетирани су на терену. Он додаје да је укупна почетна дужина транспортера 7.000 метара.

– Четири погонске станице и одлагач „ПА200-2000“ су већ укључени на стално напајање електричном енергијом и у протеклом периоду интензивно се радило на функционалним пробама опреме. Паралелно с тим, на терену је и њихово повезивање са новим диспечерским центром, – каже Беатовић.

У последњој декади септембра, још три погонске станице прикључене су на стално напајање. Осма погонска станица ЕТ-1, као и багер „SchRs-1400“ снабдеваће се електричном енергијом из трафостанице „Рудник 5“. Средином октобра планирано је пуштање у пробни рад комплетне опреме шестог БТО система. Када се одраде све процедуре пробног рада, систем ће бити спреман за укључивање у производни процес копа „Дрмно“.

ИЗВОР: „Енергија Костолац“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *