ПОЧИЊУ „ГУЛИНИ ДАНИ“ У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ

Девета смотра глумачких остварења „Гулини дани“ одржаће се од 19. до 24. марта 2018. године у Дому културе у Петровцу на Млави.

Фестивал, као и претходних година отвара домаћин – позориште “Бата Булић”,

премијером представе “Дај ми своју жену”.

Другог дана фестивала, Петровчанима у госте стижу пријатељи из града Свети Иван Зелина (Република Хрватска), са представом “Више среће други пут”.

Трећи дан је резервисан за позориште Центра за културу “Масука” Велика Плана и представу “Виа Долорис”, затим стижу глумци Градског позоришта из Јагодине са представом “Идем у лов”.

Претпоследње вече фестивала публика ће имати прилику да глумачку екипу позоришта из Берана (Црна Гора) са представом “Последњи чин комедије смрти”, док ће девету смотру глумачких остварења “Гулини дани” затворити представа крушевачког позоришта “Буздован”.

Овогодишња смотра добија на значају јер петровачко позориште обележава 110.

годишњицу, што га сврстава у једна од најстаријих аматерских позоришта у нашој земљи.

Тим поводом, у галерији Завичајног музеја у Петровцу на Млави, организује се изложба под називом „110 година позоришног живота у Петровцу на Млави“, чије

је свечано отварање заказано за 16. март у 19 часова.

Петровачки културни центар сваке године проширује круг својих сарадника и

пријатеља, па се тако и ове године очекују гости и то из Аустријског културног форума и Центра за културу Палилула. У сарадњи са Аустријским културним форумом, галеријом „Круг“ у Петровцу на Млави, а под покровитељством општине Петровац на Млави, у

понедељак 19. марта у 19 часова, отвара се изложба „Густав Климт – претеча модерне“.

Након тога, у 20 часова следи отварање глумачке смотре „Гулини дани“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *