ПОДРШКА ПОПУЛАЦИОНОЈ ПОЛИТИЦИ ГРАДИШТА И ЖАГУБИЦЕ

У Београду је у Кабинету министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику,  потписан Уговор о суфинансирању мера популационе политике и општина Велико Градиште и Жагубица у 2018. години.

Уговоре су потписали министарка Славица Ђукић Дејановић и председници ових општина, Драган Милић и Сафет Павловић.

Основ Уговора представља Уредба о утврђивању Програма подршке спровођењу мера популационе политике Републике Србије, а њиме се дефинише суфинансирање мера популационе политике ЈЛС као што су усклађшивање рада и раодитељства, едукација из области популационе политике и активирање локалне смаоуправе.

Средства за реализацију програма додељена су на основу пријаве општина на јавни позив за доделу бесповраатних средстава. Општина Велико Градиште предлогом је тражила износ од 36.136.267 динара са сопственим учешћем од 11.000.000 динара док је од стране министарства одобрено 25.884.452 са учешћем општине 6.471.113 динара.

Овим суфинансирањем у Великом Градишту биће обезбеђена доградња, опремање и реконструкција те опремање кухиње ПУ “Мајски цвет“ укупне вредности 31.755.565 динара као и сет обука у вредности од 600.000 динара.

         Вртић „Мајски цвет“ у В. Градишту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *