Podrška readmisiji: 30 laptopova Komesarijatu za izbeglice i migracije

Nemačka vlada, u okviru Globalnog programa „Migracije za razvoj“, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, obezbedila je Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije (KIRS) 30 laptopova. Nova IT oprema biće dodeljena i poverenicima na lokalnom nivou u 25 opština širom Srbije.

Oprema će doprineti efikasnijem upravljanju procesom readmisije, praćenju i prepoznavanju potreba povratnika na terenu, a sve u cilju njihove bolje reintegracije. Na ovaj način biće olakšano sprovođenje zajedničkih aktivnosti programa „Migracije za razvoj“ i KIRS-a u oblasti upravljanja migracijama i podrške u procesu povratka i reintegracije povratnika po Sporazumu o readmisiji.

Kroz Memorandum o razumevanju, koji je potpisan 2018. godine, uspostavljena je kontinuirana saradnja ovog programa i KIRS-a, kako bi se unapredio pristup povratnika različitim ponudama i paketima usluga, kao i pružanje informacija o mogućnostima zapošljavanja, obukama i perspektivama za traženje zaposlenja u Srbiji.

Program „Migracije za razvoj“ je nedavno KIRS-u donirao softver za praćenje procesa readmisije, koji predstavlja zajedničku platformu za razmenu informacija i kreiranje ciljane podrške.

Oprema je donirana poverenicima u lokalnim samoupravama u Leskovcu, Novom Sadu, Beogradu (Paliluli), Vranju, Bujanovcu, Smederevu, Požarevcu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kruševcu, Subotici, Vršcu, Novom Beogradu, Pančevu, Šapcu, Prokuplju, Surdulici, Aleksincu, Pirotu, Mladenovcu, Kraljevu, Knjaževcu, Beočinu, Surčinu, Zaječaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *