Pokloni za prvorođene bebe u Požarevcu

Данас су у пожаревачкој болници заменик градоначелника Саша Павловић и начелник Градске управе Александар Симоновић уручили су поклон ваучере у вредности од 40.000 динара и поклон пакете Александри Вељковић из Брежана, Марији Томић из Пожаревца и Бенити Демири из Костолца, мајкама беба са територије Града Пожаревца које су прве рођене у 2020. години.

Начелник градске управе Александар Симоновић је овом приликом истакао да Град сваком прво рођеном детету, близанцима и тројкама поклања ваучер од 40.000 динара и поклон пакете и ово само једна у низу мера популационе политике коју град Пожаревац активно спроводи.

– У 2019. години уручено је 1.100 пакета, за шта је из буџета издвојено 5,3 милиона динара, док је ове године издвојено 5,5 милиона динара, – рекао је Симоновић, додавши:

– Свако новорођено дете добија од Града на поклон и аутоседиште. Град регресира трошкове  боравка у вртићу за треће дете, социјално угрожене категорије и самохране родитеље. Град је приступио покрету 3+, како би се омогућили попусти у продајним објектима, јавним предузећима, установама и спортским клубовима. До сада је чланству 3+ приступило преко 100 организација из јавног и приватног сектора са подручја Града.

Директор пожаревачке болнице, др Данко Николић, захвалио се локалној самоуправи на свим  мерама које за циљ имају повећање наталитета. Он је још додао да се у првих 15 дана ове године родило 25 беба у болници и поручио:

– Прошле године смо имали 1.001 порођај, а надамо се да ће ове године бити и више. Верујемо да ће се преуређењем и реконструкцијом нове болнице добити једно  ново, модерније породилиште, где ће се рађати још више беба, – поручио је директор пожаревачке болнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *