ПОКЛОНИ ЗА РОДИТЕЉЕ НОВОРОЂЕНИХ ГРАДИШТАНАЦА

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, примиће у уторак, 25. децембра, мајке, односно родитеље који су, рођењем детета, остварили право на новчане накнаде и друге погодности.
 
Једнократне новчане накнаде за опремање новорођенчета прима један од родитеља који има пребивалиште, односно боравиште на територији општине Велико Градиште, и то за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, а за треће и наредно 25.000 динара. Поред овог, незапослене мајке имају право и на додатну накнаду у износу од 50.000 динара. Општина је постала богатија за 11 девојчица и 11 дечака па је право на накнаду за протекли период остварила 21 породица за 22 бебe.
 
Родитељи новорођених беба ће, овом приликом, од општине добити и дечја седишта за аутомобил док ће им ЈКП “Дунав Велико Градиште“ обезбедити карте за бесплатан паркинг.
 
Право на опремање новорођенчета и додатно опремање као и накнаду за новорођено дете утврђено је Одлуком о проширеним правима из социјалне заштите грађана у општини Велико Градиште и Одлуком о измени Одлуке о проширеним правима из социјалне заштите грађана у општини Велико Градиште из 2017. године, а остварује се преко Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац и Општинске управе општине Велико Градиште. 
 
Оваквим социјалним програмом општина настоји да обезбеди што боље услове који ће побољшати статус осетљивих група, међу којима и ученика, студената, новорођене деце, незапослених мајки и жена којима је потребна вантелесна оплодња те младих брачних парова.
                                                      Са доделе у октобру ове године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *